Geruisloos genieten van de omgeving!

Geniet van het natuurlijk schoon, geruisloos varen met perfecte vaareigenschappen, in combinatie met veel leefruimte, zorgen voor buitengewone veelzijdigheid.

Elektrische accu boot

Er zijn momenteel drie opties om te kunnen laden:
• via walstroom en laadpaal
• via een range extender aan boord
• via zonnepanelen (optioneel)

Laadpalen vindt u o.a. in jachthavens en gemeentelijke aanlegplaatsen. Deze zijn meestal maximaal gezekerd met 16 Ampère. Er worden ook multifunctionele laadpalen geplaatst die 32 Ampère stroom leveren. De komende jaren zal deze voorziening snel beschikbaar zijn. De Besla is er klaar voor!

Mocht u niet kunnen beschikken over een laadpaal dan heeft u altijd de zekerheid van een range extender=stroom generator (brandstof HVO schone diesel). Deze zorgt altijd voor voldoende stroom aan boord.

Indien u besluit zonnepanelen op het dek te installeren heeft u gratis energie van de zon. Deze zonnepanelen leveren tussen de 10-15% van de totale energievoorziening.

Efficiëntie van vermogen en laad mogelijkheden

Door gebruik te maken van sterke duurzame Lithium-Ion accu’s, heeft u maximaal rendement van laden en ontladen. De 4 Lithium-Ion accu’s in het standaard pakket kunnen snel worden opgeladen en het aantal laadcycli ligt hoger dan met conventionele accu’s. De actieradius kan 2 tot 3 voudig worden verhoogd door extra accu's te plaatsen. De gemiddelde vaartijd is 3-4 uur per dag.

Het laden van de accu’s kan door gebruik te maken van laadpalen met maximaal 32 Ampère. Besla modellen zijn voorzien van 3 Multiplus acculaders, hierdoor heeft u de mogelijkheid om ook te kunnen “snelladen”.

laadpaal boot opladen

Ook het ultieme gevoel van elektrisch varen beleven?

Maak een proefvaart of huur de Besla voor een mooie vaarvakantie!